Η SUNLIGHT υπογράφει την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η SUNLIGHΤ, μέσω της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης μπαταριών Green Mission, προχωράει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δενδροφύτευσης και ενημερωτικών δράσεωνΑθήνα, 04 Ιουνίου 2021 – Η SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δεντροφύτευσης, μέσω της πρωτοβουλίας Green Mission. Η εταιρεία διαχρονικά αναγνωρίζει τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η κυκλική οικονομία για τις επιχειρήσεις, τόσο από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2015 που λειτουργεί η μονάδα ανακύκλωσης Sunlight Recycling έως και σήμερα, έχει συλλέξει και ανακυκλώσει περισσότερο από 108.000 τόνους παλαιών μπαταριών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη, μέσω του νέου υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου λιθίου, τη μελέτη για την ανακύκλωση μπαταριών και την ελαχιστοποίηση των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων λιθίου.

Με οδηγό τις αξίες της και έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, η SUNLIGHT μέσω της περιβαλλοντικής της δράσης Green Mission, δεσμεύεται να προσφέρει για κάθε έναν τόνο μπαταριών που ανακυκλώνει στη μονάδα ανακύκλωσης για το εν λόγω πρόγραμμα, δύο δέντρα προς φύτευση. Υπολογίζεται ότι για 800 τόνους μπαταριών που συλλέγει και ανακυκλώνει κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος Green Mission, ο οργανισμός και οι άνθρωποι της εταιρείας θα φυτέψουν περισσότερα από 1.600 δέντρα, που αντιστοιχούν περίπου σε 187.200 κιλά οξυγόνου ετησίως και απορρόφηση 35.200 κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η SUNLIGHT συνεργάζεται με τον παγκόσμιο Μη-Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «we4all», που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει έμπρακτα τον πλανήτη και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους.

Οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2021 και την άνοιξη του 2022 σε όλη την Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η εταιρεία με την τοπική κοινωνία, μέσα από τις δύο παραγωγικές της μονάδες σε αυτές τις περιοχές.

Με αφορμή τις δράσεις της εταιρείας για το περιβάλλον, η κ. Ιωάννα Γαβριελάτου, Marketing Director, δήλωσε: «Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτυπώνει την προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Με συνέπεια αναλαμβάνουμε δράση και ανοίγουμε το δρόμο προς την πράσινη κουλτούρα και την περιβαλλοντική συνείδηση».

Tο Green Mission είναι μία περιβαλλοντική δράση δεκάδων επιχειρήσεων, από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, φορείς και οργανισμούς, που έχουν ως κοινό όραμα να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. .Τα μέλη του,δεσμεύονται για τη σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη.

 

-ΤΕΛΟΣ-

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ SUNLIGHT

Η SUNLIGHT είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες και κλάδους όπως η αποθήκευση ενέργειας, το λιανικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες. Με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, η SUNLIGHT κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Η παγκόσμια βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας μετασχηματίζεται, καθώς η τεχνολογία λιθίου επιτρέπει τη δημιουργία συστημάτων με σημαντικά αυξημένη αποδοτικότητα, υψηλές επιδόσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταχύτερη φόρτιση, μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και ισχυρότερη οικολογική απόδοση. Η SUNLIGHT, συνεπής στη στρατηγική της για την ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών, έχει επενδύσει σημαντικά την τελευταία δεκαετία στην έρευνα και ανάπτυξη γύρω από τις ασφαλέστερες και πιο προηγμένες εφαρμογές λιθίου. Η τεχνολογία λιθίου έχει φέρει επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και στην καθημερινή χρήση των κινητών συσκευών. Στο πλαίσιο αυτό, η SUNLIGHT επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εφαρμογές δικτύων, τις δημόσιες μεταφορές, τα logistics και τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία. Οι μπαταρίες λιθίου Li.ON FORCE της SUNLIGHT καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics, όπου η SUNLIGHT κατέχει σημαντικό μερίδιο παγκοσμίως που φτάνει το 11%. Η νέα εποχή βρίσκει τη SUNLIGHT στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μονάδα ανακύκλωσης της εταιρείας στην Κομοτηνή λειτουργεί με σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, διατηρώντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής μπαταριών μολύβδου.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.systems-sunlight.com/el/

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με :

κα. Τζίρου Σοφία, V+O Communication, 6959994391, stz@vando.gr

κ. Πεπονάκη Γεώργιο, V+O Communication, 6936636465, gp@vando.gr