Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την αναγκαιότητα ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων, από την Αττική Οδό και το Green Mission

Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την αναγκαιότητα ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων, από την Αττική Οδό και το Green Mission

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2017, η Αττική Οδός και η εταιρεία λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές ΑΕ»  στήριξαν την πρωτοβουλία του Green Mission για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτων.

Σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού διανεμήθηκε το έντυπο του Green Mission με βασικό μήνυμα «Δύο μπαταρίες αυτοκινήτου αρκούν για να ρυπάνουν το νερό της οικογένειάς σου για ένα χρόνο!». Το έντυπο περιείχε εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για την τοξικότητα των μπαταριών αυτοκινήτου, που αν απορριφθούν στο περιβάλλον ρυπαίνουν το νερό, κάνοντάς το επικίνδυνο για κατανάλωση, και προέτρεπε το κοινό να ενημερωθεί αναλυτικά για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να ανακυκλώσει την παλιά μπαταρία αυτοκινήτου του.

Η ανακύκλωση των τοξικών αποβλήτων μπαταριών μολύβδου-οξέoς είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στην Ελλάδα, καθώς μόνο το 51% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Παράλληλα δε, ένα μεγάλο ποσοστό της χρησιμοποιημένης μπαταρίας διακινείται προς ανακύκλωση με μη νόμιμο τρόπο, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Ελληνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον της χώρας μας.

H πρωτοβουλία του GreenMission στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση 14.000 Ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν ή/και διαχειρίζονται σημαντικές ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων αλλά και του ευρύτερου κοινού.